CONTINUTUL CURSULUI: Programa de formare este conceputa atat cu scopul de a antrena cat mai eficient cursantii sa faca fata fenomenelor eruptive din sonda, cat si cu scopul de a acorda sprijin profesional cursantilor pentru obtinerea unui certificat acreditat IWCF. Cursul permite supervizorilor in domeniul forajului sa dobandeasca cunostinte practice si teoretice asupra presiunii fluidelor din sonda, asupra tehnicilor si echipamentelor de prevenire a eruptiilor. Acest stagiu include utilizarea simulatorului de foraj DrillSIM 6000, pentru punerea in practica a teoriei acumulate.

OBIECTIVELE CURSULUI: Candidatii vor acumula cunostinte teoretice despre controlul sondei si vor stapani abilitatile practice necesare pentru aplicarea acestor cunostinte in cazul fenomenelor eruptive in vederea obtinerii certificatului IWCF.

CERTIFICARE: Certificat International Well Control Forum (IWCF), valabil 2 ani.

DURATA: 5 zile, dupa cum urmeaza: 4 zile curs, 1 zi examen.

CERINTE: Certificare anterioara in Controlul Sondei, minim Nivel 3 (IWCF, WellCAP).

METODA DE INSTRUIRE:  Instruirea si testele teoretice (Echipament + Principii si Proceduri) se sustin in limba engleza sau in limba romana. Partea teoretica cuprinde capitole referitoare la:

  • Presiunea in sonda;
  • Analiza eruptiilor;
  • Proceduri;
  • Echipamente de suprafata;
  • Metode de omorare a sondei.

Partea practica se realizeaza cu ajutorul simulatorului de foraj DrillSIM 6000 si presupune:

  • cunoasterea functionalitatilor echipamentelor de foraj;
  • practica pe simulator;
  • exercitii pe calculator – principii si proceduri.

GRUP TINTA: Superintendenti Foraj, Supervizori Foraj, Ingineri Foraj, Sefi de Platforma, Maistri Foraj, Sondori Sef, Ajutori Sondor Sef, Podari.

Va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata. Puteti alege si unul dintre pachetele complete de instruire, cu servicii de cazare si masa, transport local si/ sau transfer aeroport.

Pentru alte informatii ne puteti contacta prin email la team@gsptraining.ro sau telefonic la +40 372 402 177, mobil +40 725 402 822.