CONTINUTUL CURSULUI: Programa de formare este conceputa atat cu scopul de a antrena cat mai eficient cursantii sa faca fata fenomenelor eruptive din sonda, cat si cu scopul de a acorda sprijin profesional cursantilor pentru obtinerea unui certificat acreditat IWCF.

OBIECTIVELE CURSULUI: Candidatii vor acumula cunostinte teoretice despre controlul sondei si vor stapani abilitatile practice necesare pentru aplicarea acestor cunostinte in cazul fenomenelor eruptive in vederea obtinerii certificatului IWCF.

CERTIFICARE: Certificat International Well Control Forum (IWCF).

DURATA: 5 zile, dupa cum urmeaza: 4 zile curs, 1 zi examen.

CERINTE: Cunostinte de baza in domeniul forajului.

ACCENT: Cursul permite tuturor celor care lucreaza in domeniul forajului sa dobandeasca cunostinte practice si teoretice asupra presiunii fluidelor din sonda, asupra tehnicilor si echipamentelor de prevenire a eruptiilor. Acest stagiu include utilizarea unui simulator de foraj pentru punerea in practica a teoriei acumulate.

METODA DE INSTRUIRE:  Instruirea se face in limba romana, iar suportul de curs este in limba engleza. Testele teoretice (Echipament + Principii si Proceduri) se sustin doar in limba engleza. Partea teoretica cuprinde capitole referitoare la:

  • Presiunea in sonda;
  • Analiza eruptiilor;
  • Proceduri;
  • Echipamente de suprafata;
  • Metode de omorare a sondei.

Partea practica se realizeaza cu ajutorul simulatorului de ultima generatie DrillSIM 6000 si presupune:

  • cunoasterea functionalitatilor echipamentelor de foraj;
  • practica pe simulator;
  • exercitii pe calculator – principii si proceduri.

GRUP TINTA: Superintendenti Foraj, Supervizori Foraj, Ingineri Foraj, Sefi de Platforma, Maistri Foraj, Sondor Sef, Ajutor Sondor Sef, Podari.

Va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata. Puteti alege si unul dintre pachetele complete de instruire, cu servicii de cazare si masa, transport local si/ sau transfer aeroport.

Pentru alte informatii ne puteti contacta prin email la team@gsptraining.ro sau telefonic la +40 372 402 272, mobil +40 725 402 822.